Cicle Palau i Fabre: 1.3. Shakespeare en Palau i Fabre

Cloem el nostre homenatge al poeta, dramaturg i assagista Josep  Palau i Fabre amb tres conferències i lectures dramatitzades.

Fotografia de Joan Corominas Salom: Josep Palau i Fabre al pis del carrer Bruc, als anys 90

El dilluns 5 de març a les 19:00, a l’Auditori de L’AB presentem la primera d’aquestes conferències: Shakespeare en Palau i Fabre

amb Jordi Malé i Pere Anglas

Jordi Malé, professor de la Universitat de Lleida, ens parlarà de la presència de l’obra de Shakespeare en Palau i Fabre i l’actor Pere Anglas ens oferirà la lectura d’«Els mots de Yorik», monòleg de J. Palau i Fabre.

William Shakespeare és un autor que va tenir una importància cabdal en la trajectòria vital i literària de Josep Palau i Fabre. La seva descoberta als tretze o catorze anys el va encaminar definitivament cap a la carrera literària i, des d’aleshores, el va acompanyar al llarg de diferents períodes de la seva vida. Shakespeare, per exemple, va despertar en ell l’interès per la tragèdia, a la qual dedicarà diversos assaigs, i va ser el primer estímul per provar d’escriure textos d’una certa volada. Diverses obres del dramaturg elisabetià, a més, treuen el cap en la poesia i en els articles de Palau, i n’hi ha que són a l’origen d’algunes de les seves pròpies peces teatrals. Un autor, doncs, que no deixà mai de llegir i que li fou sempre un incentiu per a l’escriptura.

Jordi Malé i Pegueroles (Mataró, 1967)

Professor de la Universitat de Lleida. S’ha centrat en l’estudi de la literatura catalana contemporània i ha publicat llibres i articles sobre autors com Àngel Guimerà, Josep Carner, Carles Riba, Josep M. de Sagarra, Salvador Espriu, Joan Oliver, Joan Brossa i Jordi Coca, entre altres. Un dels seus darrers llibres ha estat l’antologia Les idees literàries al període d’entreguerres. És membre de l’Aula Carles Riba, de l’Institut d’Estudis Catalans i la Universitat de Barcelona, i ha estat professor d’anàlisi de text a l’Aula de Teatre de Mataró. Com a investigador, ha format part de grups de recerca de la Universitat de Lleida, de la Universitat de Barcelona i, actualment, de la Universitat de València. És autor de la novel·la Partida final i traductor de l’obra de teatre L’amant, de Harold Pinter.

Pere Anglas

Actor, guionista i director. Format a l’Institut del Teatre, debuta als escenaris com actor el 1989 a ”En companyia d’abisme”, de Sergi Belbel. Ha estat dirigit per Calixto Bieito, Ferran Madico, Konrad Zschiedrich, Joan Castell, Ricard Salvat, Mercè Managuerra, Josep Muntanyès, Miquel Gòrriz i el director escocès Philip Howard, entre d’altres. S’estrena com a director el 1995 amb ”Entendre’s”, un text escrit per ell mateix, i després dirigeix a la Sala Beckett i al Sitges Teatre Internacional. Des de 2003 compagina les tasques d’actor amb les de guionista. Ha estat dialoguista a ”El cor de la ciutat” (TV3) i coordinador de guió al programa infantil “Los Lunnis” (TVE). També és autor d’una dotzena d’obres teatrals.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s