El Paral·lel ens va fer moderns

El fenomen de la concetració d’espectacle popular escènic al Paral·lel entre finals del segle XIX i començaments del XX fou exemple de les capacitats del país de fer-se un lloc en la modernitaat i equipaar-se a l’evolució cultural de les societats occidentals del seu entorn.

En la conferència que impartirà Eduard Molner ens aproximarem a diferents manifestacions de les expressions populars escènciques catalanes del període 1890-1939, que varen tenir lloc, en gran mesura, a l’Avinguda del Paral·lel, comparables a les expressions culturals internacionals que, de manera simultània o amb unes poques dècades d’antelació, es varen donar a les cultures del seu entorn com la francesa, alemanya o anglesa. Aquestes manifestacions és el que la historiografia ha determinat com els senyals del sorgiment d’una cultura de masses que és una de les marques identitàries de la contemporaneïtat. La mirada que es proposa sobre el fenomen històric del Paral·lel es basa en posar en valor la seva contribució a l’entrada del país en allò que hem convingut a determinar com “la modernitat” si entenem aquesta com aquell període caracteritzat per l’experiència del canvi permanent.

Conferenciant: Eduard Molner, Doctor en història

Presenta: Jaume Comas, ponent de la Secció de Teatre

Sala Verdaguer

Ateneu Barcelonès / Canuda, 6 / 08002 Barcelona

18.30 dilluns 12/06/2023

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s