Cicle Palau i Fabre: 2.3. Reflexions sobre la tragèdia a l’ombra de Palau i Fabre

Cloem el nostre homenatge al poeta, dramaturg i assagista Josep Palau i Fabre amb tres conferències i lectures dramatitzades.

Fotografia de Walter: Josep Palau i Fabre durant el rodatge del “Salari de la por”, l’any 1951

El dimarts 20 de març a les 19:00, a l’Auditori de l’AB presentem la segona activitat del cicle: Reflexions sobre la tragèdia a l’ombra de Palau i Fabre

El professor Jaume Mascaró ens convida a reflexionar de la mà de Palau i Fabre sobre el gènere tràgic.

Palau i Fabre va deixar un bon nombre de reflexions sobre la tragèdia, considerant que aquesta era expressió de la capacitat d’una societat de mostrar els problemes i les grans qüestions que l’afecten. Per això creia que la tragèdia, com a forma d’expressió teatral, era una necessitat social i cultural i que a Catalunya hi havia una greu mancança de producció tràgica. A partir d’questes reflexions es pretén revisar les seves idees bàsiques i algunes concepcions actuals sobre el sentit de la tragèdia.

Jaume Mascaró

Jaume Mascaró Pons (Ciutadella de Menorca, 1942), ha estat Professor a la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona. La seva tasca docent i de recerca s’ha centrat sobre tot en l’àmbit de la Filosofia de la Cultura i de l’Antropologia. Durant els darrers anys, fins a la seva jubilació, ha estat professor convidat a l’Institut de Teatre de Barcelona on ha impartit “Antropologia del Teatre”, “Cultura i mites” i ha participat activament en el Doctorat en Arts Escèniques. D’aquesta activitat en son producte un conjunt de textos sobre teatre i la direcció de vàries tesis doctorals.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s